اگر به دنبال خرید یک تلویزیون جدید هستید یا نمی دانید چرا تصویر تلویزیون به خوبی نمایش داده نمی شود، باید بدانید نور پس زمینه چیست و چه نقشی در کیفیت تصویر دارد. در این بخش با ما همراه باشید تا با نور پس زمینه تلویزیون برای حل مشکلات تصویر در تلویزیون های LCD و LED آشنا شوید. تا انتها با هایکلاس همراه باشید.
نور پس زمینه به طور کلی به چه معناست؟
نور پسزمینه تلویزیون یا نور پسزمینه تلویزیون، منبع نوری است که اجازه میدهد تصاویر و رنگها در پشت پنلهای نمایشگر LCD و تلویزیونهای LED دیده شوند.
در تلویزیون های قدیمی از لامپ های فلورسنت (CCFL) به عنوان روشنایی استفاده می شود که دارای حرارت بالا و مصرف برق بالایی هستند. با ظهور تلویزیونهای الایدی، چراغهای الایدی جایگزین نورهای فلورسنت شده و به نور پسزمینه معروف هستند که گرما و انرژی کمتری مصرف میکنند و کیفیت تصویر را بهبود میبخشند.
نور پس زمینه تلویزیون چیست؟
نور پس زمینه یا نور پس زمینه منبع نوری در پشت صفحه تلویزیون است که تصاویر و رنگ ها را قابل مشاهده می کند. برخلاف تلویزیون های پلاسما که نور خود را تولید می کنند، تلویزیون های LCD و LED نیاز به نور پس زمینه دارند.
نور پسزمینه تلویزیون یکی از بخشهای مهم تلویزیونهای الایدی است که نور پسزمینه را برای نمایش تصویر فراهم میکند. نور پس زمینه از چراغ های LED تشکیل شده است که در پشت یا لبه های پنل تلویزیون قرار می گیرند و انواع مختلفی دارند که در ادامه با آن ها آشنا خواهیم شد.
انواع نور پس زمینه تلویزیون
برای پاسخ به این سوال که نور پس زمینه چیست، باید انواع مختلف نور پس زمینه را بشناسید. امروزه از انواع مختلفی از نور پس زمینه در تلویزیون ها استفاده می شود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
جهت اطلاع از قیمت بک لایت سامسونگ کلیک کنید.
1. نور پس زمینه مستقیم
در این نوع نور پس زمینه، LED در سمت راست پنل نمایشگر قرار می گیرد و نور را به طور یکنواخت در سراسر صفحه پخش می کند.
این نور پس زمینه تصاویر را روشن تر می کند و همچنین به شما امکان می دهد نور را در نواحی مختلف صفحه نمایش (سایه دهی محلی) کنترل کنید. این ویژگی باعث می شود مناطق تاریک تیره تر و مناطق روشن تر کنتراست بیشتری داشته باشند. نور مستقیم معمولا در تلویزیون های با کیفیت و گران قیمت استفاده می شود.
2. Edge Bright
در این نوع نور پس زمینه، چراغ های LED در لبه یا لبه نمایشگر قرار دارند و نور را به سمت صفحه نمایش هدایت می کنند. این نوع نور پس زمینه تلویزیون ها را تمیزتر و سبک تر می کند و انرژی کمتری مصرف می کند.
اما عیب این نوع نور پس زمینه این است که نوردهی در سراسر صفحه یکسان نیست و گاهی اوقات نور نیمه ماه در گوشه های صفحه نمایش ظاهر می شود. به علاوه این نوع نور پس زمینه قابلیت کنترل نور در نواحی مختلف صفحه نمایش (کم نور موضعی) را ندارد و به همین دلیل کنتراست پایینی دارد. از آنجایی که نور پس زمینه لبه ارزان تر است، در تلویزیون های مقرون به صرفه و متوسط استفاده می شود.
3. نور پس زمینه (کاملا قابل تنظیم با کم نور محلی)
این نوع نورپردازی نوع پیشرفته ای از نور پس زمینه مستقیم است که می تواند نور قسمت های مختلف صفحه نمایش (Local Dimming) را به روشی مدرن تر کنترل کند. در این نوع نورپردازی صفحه نمایش به چند ناحیه تقسیم می شود و هر زون به طور جداگانه روشن یا خاموش می شود.
این ویژگی خاص، نواحی تاریک را تیرهتر و نواحی روشن را روشنتر میکند و کنتراست بسیار بالاتری دارد. این نوع نور پس زمینه در تلویزیون های رایج و گران قیمت استفاده می شود.
4. مینی ال ای دی
Mini LED یک نور پس زمینه نسل جدید است که به تازگی وارد بازار شده است. در این نوع نور پس زمینه از ال ای دی کوچک (مینی ال ای دی) استفاده شده است که قابلیت کنترل نور نواحی مختلف صفحه نمایش را به طرز شگفت انگیزی دارد.
در این نوع نور پس زمینه، صفحه نمایش به هزاران منطقه تقسیم می شود و هر زون را می توان به صورت جداگانه روشن یا خاموش کرد. این ویژگی مانند نور پس زمینه، کنتراست زیادی به تصاویر می دهد. همچنین این نوع نور پس زمینه تلویزیون ها را نازک تر و سبک تر می کند و انرژی کمتری مصرف می کند. این نوع نور پس زمینه در تلویزیون های جدیدتر و هوشمند موجود است.
علائم خرابی لامپ
اکنون که متوجه شدیم نور پس زمینه چیست، بیایید به مشکلاتی که نور پس زمینه به همراه دارد بپردازیم. برخی از علائم آسیب به نور پس زمینه تلویزیون را می توان تشخیص داد. با این حال، گاهی اوقات فقط زمانی متوجه خطا در نور پس زمینه می شویم که تلویزیون کاملاً از کار افتاده باشد.
برخی از رایج ترین علائم خرابی روشنایی عبارتند از:
کم نور شدن صفحه تلویزیون یا قسمت های تاریک آن
لکه های سفید، سبز، زرد یا قرمز روی صفحه ظاهر می شوند
قطع و وصل کردن تصویر یا چشمک زدن صفحه
هنگام پخش صدا، صفحه نمایش خاموش می شود
بلافاصله بعد از چند دقیقه تلویزیون را خاموش کنید
برای تشخیص دقیقتر خرابی نور پسزمینه، میتوانید از چراغ قوه استفاده کنید و نور آن را به صورت مورب در سراسر صفحه بتابانید. اگر تصویر وجود دارد اما نور پس زمینه وجود ندارد، به این معنی است که نور پس زمینه خراب است.
دلایل خرابی نور پس زمینه چیست؟
چراغ LED روشن است
خرابی اینورتر یا خازن
خرابی برد نور پس زمینه یا برد منبع تغذیه
خرابی کانکتور یا کابل اتصال
چراغ های تلویزیون بلند است
لوازم جانبی تلویزیون با کیفیت پایین
تاثیر دمای محیط بر عملکرد نور پس زمینه
نور پس زمینه اتاق را خاموش کنید
عدم نگهداری صحیح تلویزیون
نظرات شما عزیزان: